Wessel

Foto Wessel Bezemer 2
WesselBezemer Nov2019II 7057
WesselBezemer 112019 4033
WesselBezemer 112019 4374

“Fascinatie voor mens en dier”

Wessel (1969) is een creatieve beeldhouwer met passie voor het vak. Al meer dan 20 jaar geeft hij vorm aan zijn fascinatie voor de verscheidenheid van het leven op aarde. Een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn werk, dat zich kenmerkt door stijlelementen uit de Franse klassieke beeldhouwkunst. Een stroming, die uitgaat van universele perfecte maten en proporties. Als één van de weinige beeldhouwers in Nederland oefende Wessel het ambacht van het bronsgieten jarenlang zelf uit. 

Middenin het prachtige brinkdorp Dwingeloo vinden we zijn atelier en galerie in het Koetshuis naast de oude Pastoriewoning waar Wessel met zijn gezin woont. U bent van harte welkom zijn werk op afspraak te komen bekijken. 

Opleiding:

• Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
• Universiteit van Massachusetts, USA (1992) (specialisatie in bronsgieten en modelboetseren)

“De natuur fascineert mij. Het inspireert me tot het creëren van dierfiguren. Vooral boerderijdieren, vogels en wild sieren mijn collectie. Een gevolg van het werken in een atelier middenin de natuur."

"Ik heb groot ontzag voor het leven. Een gevoel, dat ik met mijn mensfiguren over wil brengen. Ik probeer de gelaagdheid van het bestaan weer te geven, met de voortdurende concurrentie tussen harmonie en chaos als belangrijk gegeven." 

Delen